Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013 19:27

Οι κυνηγοι της Νυχτας

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(16 ψήφοι)

Λυκάνθρωποι, βαμπίρ και άνθρωποι, όλοι φαίνονται το ίδιο κάτω από το σκοτεινό πέπλο της νύχτας. Θα καταφέρετε εσείς να ξεχωρίσετε ποιος είναι τί, ή μήπως κάποιος άλλος θα ανακαλύψει πρώτος τη δική σας ταυτότητα; Σε αυτό το διαδραστικό παιχνίδι ο κάθε παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο ενός λυκανθρώπου, βαμπίρ ή ανθρώπου και εν συνεχεία προσπαθεί να πετύχει το σκοπό/ στόχο του χαρακτήρα του. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι παίκτες προσπαθούν διαρκώς να ανακαλύψουν την ταυτότητα των υπολοίπων παικτών. Στην προσπάθεια αυτή δημιουργούνται συμμαχίες καθώς και θανάσιμοι εχθροί. Θα είναι οι λυκάνθρωποι, τα βαμπίρ ή οι άνθρωποι αυτοί που στο τέλος θα επικρατήσουν;

numberΑριθμός παικτών: 4-8

clockΜέση διάρκεια: 30-50’

BabyΗλικία: 16+

euroΕνδεικτική τιμή: 30€

 

heartΜας άρεσε

Χρόνος στησίματος: Ο χρόνος που θα χρειαστείτε τόσο να στήσετε το παιχνίδι όσο και να το μαζέψετε μετά το τέλος του είναι αρκετά σύντομος.

kinigoi-tis-nixtas-innerΑλληλεπίδραση: Η αλληλεπίδραση μεταξύ των παικτών είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού αυτού, καθώς ο κύριος στόχος του κάθε παίκτη είναι να αποκαλύψει τις ταυτότητες των άλλων παικτών, ενώ παράλληλα προσπαθεί να κρατήσει κρυφή τη δικιά του. Μια διαδικασία η οποία θα σας χαρίσει αρκετές στιγμές διασκέδασης.

Διάρκεια στο Χρόνο: Η διάρκεια στο χρόνο του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι αρκετά μεγάλη, πρώτον διότι υπάρχει σημαντική ποικιλία χαρακτήρων, δεύτερον το ταμπλό του παιχνιδιού μπορεί να στηθεί με αρκετούς διαφορετικούς τρόπους και τρίτον το παιχνίδι έχει διαφορετικό τρόπο στησίματος ανάλογα με τον αριθμό των παικτών.

Επίπεδο Δυσκολίας: Οι Κυνηγοί της Νύχτας είναι ένα παιχνίδι το οποίο έχει αρκετά εύκολους και κατανοητούς κανόνες ακόμα και από τους πιο αρχάριους παίκτες. Ειδικότερα όσοι έχουν παίξει το γνωστό παιχνίδι “Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο” θα βρουν πολύ οικείο τον τρόπο παιχνιδιού.

Νεκρός Χρόνος: Ο χρόνος που θα κάθεστε στο τραπέζι δίχως να συμμετέχετε στο παιχνίδι είναι ελάχιστος, καθώς όπως έχει προαναφερθεί το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι αλληλεπίδρασης μεταξύ των παικτών όπου η διαδραστικότητα είναι διαρκής.

 

painheartΔε μας άρεσε

Ποιότητα Κατασκευής: Η εικονογράφηση του παιχνιδιού τόσο στις κάρτες όσο και στο βιβλίο κανόνων καθώς και στο ταμπλό κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα. Σε μέτρια επίπεδα επίσης κυμαίνεται και γενικότερα η ποιότητα των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Τρόπος Παιξίματος: Κάτι ακόμα που δε μας άρεσε ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι ότι δεν προσφέρει την ίδια διασκέδαση σε διαφορετικό αριθμό παικτών. Οι 4 είναι πολλοί λίγοι και οι 8 είναι πολλοί, κάνοντας το παιχνίδι χαοτικό, και εν τέλει οι παίκτες χάνουν το ενδιαφέρον τους.

 

justiceΕτυμηγορία

Αν ψάχνετε για ένα εύκολο παιχνίδι το οποίο μπορείτε να απολαύσετε με την παρέα σας και σας αρέσει το στοιχείο της αλληλεπίδρασης, τότε οι Κυνηγοί της Νύχτας σίγουρα θα σας χαρίσουν στιγμές διασκέδασης, τόσο όταν ανταλλάσσετε καχύποπτες ματιές με τους φίλους σας προσπαθώντας να εξιχνιάσετε το μυστήριο της ταυτότητας του καθενός, όσο και όταν σκοτώνετε τον εχθρό σας ή του ανατρέπετε τα σχέδια.

 

questionΣε ποιους θα αρέσει

FamilyFamily Gamer: Ίσως. Η θεματολογία του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι ίσως το μόνο χαρακτηριστικό που μπορεί να απωθήσει κάποιους από τους παίκτες αυτής της κατηγορίας.

socialSocial Gamer: Ναι. Αυτή είναι σαφέστατα η κατηγορία παικτών στους οποίους απευθύνεται το συγκεκριμένο παιχνίδι. Είναι αρκετά εύκολο, ιδιαίτερα διαδραστικό και μπορεί να παιχτεί με πολλά άτομα ταυτόχρονα.

strategyStrategy Gamer: Όχι. Σε καμιά περίπτωση Οι Κυνηγοί Της Νύχτας δεν είναι ένα παιχνίδι στρατηγικής και επομένως το συγκεκριμένο κοινό δε θα ικανοποιηθεί από όσα έχει το παιχνίδι να προσφέρει.

hobbyHobby Gamer: Ίσως. Οι παίκτες της συγκεκριμένης κατηγορίας είναι πιθανόν να προτιμήσουν άλλα παιχνίδια παρόμοιου είδους, τα οποία να διαθέτουν περισσότερο βάθος στον τρόπο παιξίματος.

hardcoreHardcore Gamer: Όχι. Η απλοϊκότητα του συγκεκριμένου τίτλου είναι κάτι που θα αφήσει παγερά αδιάφορους όσους ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία παικτών.

 

boxΠεριεχόμενα του παιχνιδιού

kinigoi tis nixtas inner11 ταμπλό με 6 μετακινούμενες θέσεις

80 κάρτες

8 πιόνια

8 δείκτες

2 ζάρια

κανόνες

ευρετήριο

 

 

Προσθήκη σχολίου

Facebook Like Box

SFbBox by afl odds