Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2013 13:34

TOP 10 Παιχνιδια για Δυο

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ένα είδος (gaming) ψυχαγωγίας και διασκέδασης, όπου το βασικότερο χαρακτηριστικό είναι η άμεση επαφή μεταξύ των ατόμων των οποίων συμμετέχουν σε αυτά, oι περισσότεροι από εμάς όμως έχουμε έναν φίλο, συγγενή η σύντροφο o οποίος είναι o πιο σταθερός μας συμπαίκτης.

 

cluastrophobia1. Claustrophobia: Ο συγκεκριμένος τίτλος βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας μας για πάρα πολλούς λόγους. Η κορυφαία ποιότητα κατασκευής του σε συνδυασμό με το πολύ ενδιαφέρον αλλά και ιδιαίτερα απλό τρόπο παιξίματος του, είναι μόνο δύο από τα χαρακτηριστικά τα οποία συνθέτουν ένα καταπληκτικό παιχνίδι για δύο παίκτες.   Οι πανέμορφες βαμμένες μινιατούρες και η εξαιρετική εικονογράφηση, η οποία ίσως να μην αρέσει σε κάποιους λόγω της ακραίας και σκοτεινής της προσέγγισης, αλλά και ο τρόπος παιξίματος, που το βασικό χαρακτηριστικό του είναι το γεγονός ότι ο ένας παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο μιας ομάδας ηρώων, ενώ ο άλλος θα ελέγχει έναν στρατό δαιμόνων, δύο ρόλοι οι οποίοι έχουν τελείως ξεχωριστό και διαφορετικό τρόπο παιξίματος ο καθένας, είναι κάποιοι από τους λόγους που το παιχνίδι αυτό είναι στην κορυφή της λίστας μας.  

 

lord-of-the-rings2. Lord of the Rings the Card Game: Παρότι ο συγκεκριμένος τίτλος δεν είναι ένα παιχνίδι το οποίο παίζετε αποκλειστικά από δύο παίκτες, καθώς μπορεί να παιχτεί από έναν έως τέσσερις, είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι συνεργασίας το οποίο καταφέρνει να είναι πολύ πιστό στη θεματολογία του και ο αριθμός των δύο παικτών είναι ο ιδανικότερος.

 

 

yomi3. Yomi: Ένα πολύ απλό ανταγωνιστικό παιχνίδι καρτών για 2 παίκτες με εξαιρετική εικονογράφηση η οποία έχει ένα έντονο Anime χαρακτήρα, στο οποίο οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο χαρακτήρων και παίρνουν μέρος σε μια μάχη ενός προς έναν. Το Yomi καταφέρνει να μεταφέρει όλη τη μαγεία κλασικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών, όπως το Street Fighter, στον κόσμο των επιτραπέζιων.   

 

 

netrunner4. Android: Netrunner: Ένα καταπληκτικό παιχνίδι καρτών στο οποίο μπλόφα, στρατηγική αλλά και τύχη συνυπάρχουν αρμονικά. Το Android: Netrunner είναι ένα παιχνίδι το οποίο λαμβάνει μέρος σε έναν φουτουριστικό κόσμο στον οποίο οι εταιρείες (corporations) μπορούν να εισχωρήσουν στον ανθρώπινο εγκέφαλο και να τον ελέγξουν με ηλεκτρονικά δεδομένα (Data), ενώ υπάρχουν και οι elite hackers, γνωστοί και ως netrunners, οι οποίοι προσπαθούν να αποσπάσουν αυτά τα δεδομένα.   

 

 

revolver5. Revolver: Ετοιμαστείτε να επισκεφθείτε την Άγρια Δύση με αυτό το πολύ θεματικό παιχνίδι για δύο παίκτες, στο οποίο θα αναλάβετε τον ρόλο μιας συμμορίας κακοποιών ή το ρόλo του νόμου και της τάξης. Ανάλογα με τη μεριά την οποία θα επιλέξετε, θα έχετε τις ανάλογες ιδιότητες αλλά και τους δικούς σας ξεχωριστούς στόχους.

 

 

 

memoir-446. Memoir 44: Το Memoir 44 φέρνει ορισμένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της πολεμικής ιστορίας του πλανήτη στο τραπέζι σας, καθώς οι παίκτες παίρνουν μέρος σε ιστορικές μάχες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η συγκεκριμένη ιδέα δεν είναι ιδιαίτερα καινοτόμα, αλλά για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι παρουσιάζεται με έναν τρόπο ο οποίος είναι αρκετά απλός και προσιτός, ακόμα και σε αρχάριους παίκτες. Το Memoir 44 είναι ένα WarGame για όλους. 

 

 

mage-wars7. Mage Wars: Αναλάβετε το ρόλο ενός μάγου, δημιουργείστε το προσωπικό σας βιβλίο με ξόρκια και ετοιμαστείτε να μπείτε στην αρένα. Το Mage Wars είναι ένα εξαιρετικό παιχνίδι καρτών για δύο παίκτες, το οποίο καταφέρνει να δημιουργήσει μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία, με μια αρκετά απλή ιδέα, σαν αυτήν του βιβλίου με τα ξόρκια (spellbook), το οποίο χρησιμοποιεί ο κάθε παίκτης.

 

 

 

battlelore8. Battlelore: Το Battlelore είναι ένα παιχνίδι το οποίο λαμβάνει χώρα την περίοδο του εκατονταετούς πολέμου, μέσα όμως από ένα πιο φανταστικό πρίσμα, καθώς στο συγκεκριμένο παιχνίδι οι στρατηγοί της Γαλλίας και της Αγγλίας θα παρατάσσονται δίπλα δίπλα με νάνους, ξωτικά και γκόμπλινς. Ένα πολύ απλό πολεμικό παιχνίδι με πλούσιο περιεχόμενο.  

 

 

 

mr-jack9. Mr. Jack: Ένα ανάλαφρο παιχνίδι απαγωγής και αποπλάνησης για δύο παίκτες, στο οποίο ο ένας παίκτης αναλαμβάνει το ρόλο του Jack the Ripper και προσπαθεί να δραπετεύσει από το Λονδίνο, ενώ ο άλλος παίκτης προσπαθεί να ανακαλύψει ποιός είναι ο Jack. Ένα απλό αλλά όχι απλοϊκό παιχνίδι, με πολύ όμορφα περιεχόμενα και εικονογράφηση.  

 

 

 

 

lost-cities10. Lost Cities: Κλείνοντας το συγκεκριμένο Top 10, συναντάμε ένα ακόμα παιχνίδι καρτών για δύο παίκτες, στο οποίο αναλαμβάνετε το ρόλο εξερευνητών και προσπαθείτε να εξερευνήσετε αρχαία μνημεία χαμένων πολιτισμών. Έναν απλό, εύκολο και γρήγορο παιχνίδι, το οποίο  θα σας χαρίσει αρκετές ξεκούραστες στιγμές διασκέδασης και ψυχαγωγίας.       

Προσθήκη σχολίου

Facebook Like Box

SFbBox by afl odds

Newsletter Subscribe

Συνδρομή

Kάνετε εγγραφή για να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τα Επιτραπέζια Παιχνίδια.
Όροι και Προϋποθέσεις